Agenda

31 augustus 2019: heemwandeling Mechelen

GroteMarkt_CopyrightTourismMechelenAikonProducties.jpg

Op onze jaarlijkse cultuuruitstap bezoeken we Mechelen, een stad die zo dichtbij ligt en toch relatief onbekend is voor velen. Gidsen leiden ons rond in het historische centrum.

Na de rondleiding trekken we naar het Vrijbroekpark, een groen domein aan de rand van de stad. In taverne Vrijbroekhof wacht ons een broodjeslunch. Een autocar brengt de deelnemers van Averbode naar Mechelen en weer terug.

Praktisch

  • Afspraak op zaterdag 31 augustus om 14 uur op het Sint-Jansplein in Averbode.
  • De rondleiding duurt twee uur. Broodmaaltijd in het Vrijbroekhof om 18 uur.
  • Kostprijs: 25 euro per persoon, te betalen bij het opstappen. Inbegrepen: autocar, gids en broodmaaltijd (drie broodjes met beleg, taart, thee en koffie).

Wie mee wil, belt voor 5 augustus naar 0498-30.90.60 (Eddy Exelmans) of stuurt een mailtje: info@heemkring-averbode.be. Het aantal plaatsen is beperkt!

11 oktober 2019: gratis concert van Filippo Gambetta en Carmelo Russo

De cultuurraad van de stad Scherpenheuvel-Zichem heeft de cultuurprijs 2019 uitgereikt aan onze vereniging. Om dat te vieren, organiseren we een concertavond in Den Egger (blauwe zaal) op vrijdag 11 oktober (20 uur).

gambettorusso3.jpg

Accordeonist Filippo Gambetta (Genua) en klassiek gitarist Carmelo Russo (Fuerteventura) vergasten ons op een sfeervolle muzikale avond. Gambetta en Russo zijn klinkende namen in de wereldwijde folkscene. Ze combineren het traditionele repertoire met nieuwe arrangementen. Hun stijl is een unieke mélange van rumbaklanken, flamencogitaar en traditionele Europese dansmuziek voor diatonisch accordeon. Klik hier voor een voorsmaakje van hun kunnen.

Het concert (in samenwerking met de cultuurraad van Scherpenheuvel-Zichem) is gratis. Wil je erbij zijn, schrijf je dan nu in via glenngeeraerts@gmail.com.